Camping De Stuurmanskolk is een ontdekking op een verrassende plaats.
Het lijkt op een park met gevarieerde bomen en struiken die een vijftal kampeervelden van in totaal 1,2 ha omzomen met daarop 40 zeer ruime plaatsen met elektra en watertappunten dichtbij. Het luxe en moderne sanitair zou op een topcamping niet misstaan en ook is de gehele camping voorzien van WiFi. Als het gras net gemaaid is waan je je op een golfbaan.
Het kampeerterrein ligt aan de 5000 m2 grote stuurmanskolk, die vermoedelijk in 1702 is ontstaan na een dijkdoorbraak. De naam is ontleend aan het geslacht Stuurman dat eeuwenlang op de monumentale boerderij Stoltenberg heeft gewoond.
De kolk hoort bij de camping. Je kunt er in zwemmen en zonder vergunning vissen. De waterfietsen en de roeiboot mag je gratis gebruiken om een beetje te spelevaren op het water, dat ook grote aantrekkingskracht uitoefent op diverse watervogels.
Het is hier op de rand van de tuin van Salland en de Veluwe en tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer goed toeven. Vanuit deze rustige omgeving kun je fietsen langs landgoederen in Salland, door de uitgestrekte bossen van de Veluwe of over de dijken langs de IJssel. Het uiterwaardenlandschap is werkelijk heel bijzonder!
Winkelen kun je volop in Olst aan de overkant van de rivier. Met het pontje vlak bij de camping ben je er na 500 meter. Alleen dat al is een belevenis!

*Klik op de foto voor een vergroting.
plattegrond
image021[1]

fotos%20camping%20blokhutten%20034[1]
Onze luxe sanitaire voorzieningen, inclusief douches en warm water, wasmachine en droger zijn voor onze gasten gratis te gebruiken.
Sauna en zonnebank zijn ook aanwezig.