Eet Tapperij Bijsterbosch Anno 1900

Historie Eet Tapperij Bijsterbosch

geschiedenis[1]
In 1884 wordt door “de Marqué van Welsum” (de eigenaar van de grond) erfpacht verleend aan Gerrit Jan de Winter, landbouwer, die dit café op deze grond bouwde. Aan het eind van de oorlog wordt het pand grotendeels verwoest maar in 1946 weer herbouwd. De Tapperij wordt plaatselijk ook wel krôttie genoemd. Het dankt deze naam aan Gerhard Bijsterbosch een handig en ondernemend man die vroeger (1947) in het weekend met de ijscokar door de buurt ging.

Later (1960) toen de diepvrieskist op de markt kwam verkocht hij vanuit een houten gebouwtje aan de dijk (het krôttie) eigen gemaakte friet en slaatjes. Er werd goed geboerd en toen in 1975 toenmalig café De Graaf te koop stond, kwam deze in handen van de fam Bijsterbosch. Sinds januari 2006 wordt de Eet Tapperij gerund door Erik en Hannie Keurhorst.In 2007 is de eet tapperij fors verbouwd. De keuken is flink uitgebreid, er is een serre bijgebouwd, het terras is verplaatst en vergroot en er is een enorme feestzaal bijgebouwd

De laatste verbouwing is uitgevoerd in 2012. De camping is toen uitgebreid en vernieuwd. Er zijn een 10-tal compleet ingerichte chalets gebouwd en voor campers zijn er ruim 20 verharde camperplekken bijgemaakt. Tevens is er een nieuw gebouw bijgekomen met sanitaire voorzieningen, deze bevat naast toiletten, douches en wasbakken ook een sauna en een zonnebank.