top of page

Happen & Trappen

Trap mee door één van de oudste steden van Nederland waar vele monumenten bewaard zijn gebleven. En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en haar omgeving aan de rivier. Proef de sfeer van deze historische omgeving en geniet van de gastvrijheid in deze prachtige Hanzestad.

Hazepad fietsroute

Spionnen, jagers en boeren. Heden, verleden en toekomst. Alles komt voorbij in de Hazepad verhalenfietsroute door het IJssellandschap. Een afwisselende fietsroute over het kenmerkende ‘platteland’ van Salland. Onderweg fiets je door bossen en natuurgebieden, langs weilanden, boerderijen en landgoederen. En langs de IJssel.

Rustpunten

De tofste pleisterplaats op je route!

Je mag er zelf een bakkie leut maken (tegen een geringe bijdrage), gebruik maken van het toilet, informatie vinden over de omgeving en je e-bike opladen en je band plakken.

Alle Rustpunten liggen aan een fiets- of wandelroute, vaak op een particulier erf met of zonder agrarische bestemming. De ruim 650 Rustpunten vind je in Overijssel, Gelderland, Groningen, Utrecht, Friesland, Drenthe, Laag Holland en West-Friesland (NH). In Zuid-Holland loopt inmiddels ook een proef met enkele Rustpunten.

Rondje pontje

De route gaat langs alle mooie “pareltjes” van beide gemeenten en zijn in een handzaam boekje beschreven. De boekjes zijn te koop bij de informatiecentra en de toeristische infopunten. De IJssel vormt het natuurlijke middelpunt en de oversteek wordt gemaakt bij de ponten van Wijhe en Olst.

Aspergeroute

Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges. Maak kennis met het gastvrije Sallandse land en de IJssel en geniet van de landgoederen. Tijdens het aspergeseizoen kunt u onderweg heerlijke asperges kopen bij de telers.

Liberation fietsroute

In Salland zijn veel overblijfselen te vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding. Op diverse plekken zijn luisterstenen geplaatst waar een hoorspel te beluisteren is over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren 1944-1945.

bottom of page