top of page

Welsums kippeneindje

Met een lengte van 7 kilometer is het niet echt een kippeneindje, maar iedere wandelkilometer is er één. Het Welsums Kippeneindje is een afwisselende rondwandeling door het buitengebied van Welsum bij Olst. De gemarkeerde wandeling gaat over stille wandelpaadjes en rustige asfaltweggetjes, langs water en oude boerderijen. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie

Klompenmakerspad

Wandelend langs weteringen, door ontgonnen moerassen en met verrassende vergezichten over het agrarisch land. Het mooie buitengebied van Oene is zeker een bezoek waard. Wandelen door het agrarische gebied, met wijde blik in het Oener Broek, oude zandwegen en diverse nieuwe agrarische initiatieven. Rust, grote variatie in landschappen in combinatie met fraaie cultuurhistorische elementen zetten hier de toon. Dit Klompenpad is een ode aan Oene, van oudsher klompenmakersdorp. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Sallandse Zandloper

De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route loopt van hoog naar laag: van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, met ruim 65 meter hoogteverschil.

Hazepadwandelroutes

Er zijn vier bewegwijzerde wandelroutes uitgezet, de Hazepad Wandelingen De Haere. De Hof ter Hare (Haer) kwam al in veertiende-eeuwse documenten voor. Op het landgoed staat een landhuis uit 1559 met bijgebouwen, boerenhofsteden en enkele woningen. In het park bij het landhuis treft u de grootste zonnewijzer van Europa aan, een ruïne-folly en een restant van een oude beuk die tot kunstwerk is omgevormd. Rond het landhuis zijn bunkers uit de tijd van de koude oorlog te vinden; de IJssellinie.

bottom of page